HTML

Petőfi

Friss topikok

Ich habe das Sagen

2009.11.09. 22:30 Pageréty Irma

Üzeni az Imre Gartner 

Balkan needs a tolmács partner.

 

 

2 komment

Címkék: antiszemitizmus kertész imre

A bejegyzés trackback címe:

https://petofi.blog.hu/api/trackback/id/tr261514078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Géza Fispán 2015.01.08. 00:14:11

Hogy megszerette a jobbant oldal Imre Kertészt...már a nevét is le tudják írni...Még a végén a könyvét is elolvassák...:)

Géza Fispán 2015.01.08. 00:16:57

a kurvainfos és a metafos ezt az idézetet nem ismeri..nyilván ezért törli rendre...:)

Petőfi az antiszemitizmusról:
1948-as naplojabol:
Pest, március 20. 1848
Az egyetértés, mely eddig kivétel nélkül uralkodott a fõvárosban, bomlani kezd.
Német polgárok, bevádollak benneteket a nemzet és az utókor elõtt, hogy azt ti bontottátok fel! E kettõ ítéljen fölöttetek.
Ök nyilatkoztak elõször, hogy a nemzetõrségbe magok közé zsidót nem vesznek, és így õk dobtak elõször sarat március 15-ikének szûz zászlajára! … avagy nem áll-e azon e jelszó, és nem kiáltottátok-e velünk: Szabadság, egyenlõség, testvériség? Igen, ti velünk kiáltottátok ezt, de – most már látjuk – nem igazságszeretetbõl, hanem félelembõl! …
Megszûntetek már félni? Ne szûnjetek meg, mert eljött és még nem múlt el a jutalmazásnak és büntetésnek ideje!
Várhattok-e igazságot a magatok részére, ha nem vagytok igazságosak mások iránt?
S miért üldözitek ti a zsidókat, hogy meritek õket üldözni itt minálunk? Hullott egy csepp véretek e földre, midõn a hazát szerezték, vagy midõn oltalmazták? nem; ti jött-ment emberek vagytok, alig van köztetek olyan, a ki be tudná bizonyítani csak azt is, hogy elsõ nagyapja itt halt meg, annál kevésbé, hogy itt született. Olyanok voltatok mint az 1, midõn bejöttetek, most olyanok vagytok mint az O … legyen bennetek annyi becsületérzés, hogy ha már nem szeretitek is e nemzetet, melynek földén meghíztatok, legalább ne piszkoljátok azt be!
De legszomorúbb az, hogy nincs olyan gyalázatos ügy, melynek pártfogói, apostolai ne támadnának. Ezen égbe kiálltólag igazságtalan zsidóüldözésnek apostola lett nehány zugprókátor, kik most széltire prédikálnak a zsidók ellen, s a ki az igazság mellett szót emel, arra a megvetendõ hamis próféták elég szemtelenek azt kiáltani, hogy a zsidók által meg van vesztegetve. A nyomorúk! nem tudják, vagy nem akarják hinni, hogy õ nálok becsületesebb emberek is vannak, kik nem a szennyes önérdek rabszolgái, hanem a tiszta igazság és humanismus barátai.
süti beállítások módosítása